Zajedničkom saradnjom do boljeg položaja mladih

Predstavnici MASTER-a, izvršna direktorica- Andrea Popović i koordinator projekata za mlade- Milutin Vuković posjetili su danas Ministarstvo sporta i mladih i održali sastanak sa državnom sekretarkom u ovom Ministarstvu, gospođom Aminom Cikotić.

Glavni predmet razgovora bila su pitanja od značaja za mlade, omladinska politika i relevantni podaci u oblasti zapošljavanja mladih i preduzetništva u Crnoj Gori.

Akcenat je stavljen na aktivnosti koje sprovodi MASTER, a tiču se ekonomskog osnaživanja mladih kroz obuke i mentorsku podšku, koje će se održati tokom jeseni u Omladinskom centru u Podgorici.

Takodje, pomenuta je i publikacija o ekonomskim mogućnostima za mlade uz komparaciju najbolje evropske prakse, koja će biti izradjena od strane MASTER tima.

Uvažena sagovornica uputila nas je o aktuelnostima u resornom ministarstvu i koracima koji se preduzimaju kako bi se na kvalitetan način riješili najveći izazovi sa kojima se suočavaju mladi, a jedna od njih svakako jeste nezaposlenost.

Iz Ministarstva je potvrđeno da se aktivno radi na analizi i evaluaciji prethodne Strategije za mlade, i da će se u narednom periodu unaprijediti normativno- strateški okvir u oblasti mladih, prevashodno, u planu su izrada nove Strategije za mlade i izmjene i dopune Zakona o mladima.

Pored toga, kao jasan pravac djelovanja, prepoznat je značaj saradnje sa drugim ministarstvima, lokalnim samoupravama i nevladinim organizacijama koje se bave pitanjima mladih.

Državna sekretarka Cikotić izrazila je želju i spremnost da Ministarstvo bude na raspolaganju, kada je riječ o aktuelnim i budućim projektima koji će za cilj imati što bolji ekonomski i socijalni položaj mladih ljudi u Crnoj Gori.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video

X