Vodič “Aj rabotaj!”- mogućnosti za pokretanje sopstvenog biznisa

MASTER sa ponosom predstavlja “Vodič o mogućnostima za pokretanje sopstvenog biznisa u skladu sa evropskom praksom- AJ RABOTAJ!”

Vodič nudi smjernice svim zainteresovanim mladim ljudima da obogate svoje preduzetničko znanje, uči ih primjerima održivog biznisa i trasira put poslovnog ostvarenja.

Vodić “Aj rabotaj!” možete preuzeti ovdje:

Vodič pruža informacije o mogućnostima za pokretanje sopstvenog biznisa, a želimo da osnažimo mlade ljude za pokretanje biznisa i preduzetnički aktivizam.

Vodič između ostalog sadrži informacije o programima podrške zapošljavanju mladih u Crnoj Gori, informacije kako pokrenuti sopstveni biznis,  i koji je to zakonodavni i strateški okvir kada je riječ o preduzetništvu u Crnoj Gori.

U ovom Vodiču možete naći koje su to politike EU u odnosu na preduzetništvo, kao i primjere dobre prakse zemlja članica EU na lokalnom nivou, kada je riječ o razvoju preduzetničkih vještina kod mladih.

Smatramo ključnim da podstaknemo mlade kako u Podgorici, tako i u cijeloj Crnoj Gori da razviju osobine i načine razmišljanja za preuzimanje inicijative i odgovornosti, a kroz primjere dobre prakse na EU nivou stvorimo pozitivan stav prema mladim preduzetnicima koji su pokrenuli uspješne biznise.

Vodič jeste dragocjen resurs za sve mlade ljude koji teže preduzetništvu, jer pruža sistematičan osvrt na potrebne informacije za pokretanje i osnaživanje biznisa.

Korak po korak ka uspjehu!

Nema boljeg vremena za ostvariti svoje snove, aj rabotaj!

Projekat ,,Aj rabotaj – idemo u EU”, MASTER realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2. ReLOaD2 finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa četrnaest lokalnih samouprava u Crnoj Gori, među kojima su Glavni grad, Prijestonica Cetinje i opštine Zeta i Danilovgrad čineći klaster ,,Središnji region”. Sadržaj publikacije je isključiva odgovornost NVO Master i ne odražava nužno stavove donatora.

X