Veoma bitno informisanje građana o svojim potrošačkim pravima

Predstavnica MASTER-a Zerina Srna je na TV E Montenegro u emisiji Budilnik, predstavila projekat “Edukovan potrošač – zaštićen potrošač”

Gostovanje možete pogledati na: https://www.youtube.com/watch?v=pFLEoMqQ0kQ&feature=youtu.be

Srna je navela da je glavni cilj projekta osnaživanje, edukovanje i informisanje građana Crne Gore o pravima koja su im zajemčena Zakonom o zaštiti potrosaca, kao i upoznavanjem sa mehanizmima pravne zaštite i stručnih savjeta vezanih za zaštitu potrosaca.

Istakla je važnost potpunog uskladjivanja nacionalnog zakonodavstva sa evropskim propisima i praksama i osvrnula se na izvještaj Evropske komisije o napretku Crne Gore za 2023. godinu u kom jasno stoji da je Crna Gora umjereno pripremljena za zaštitu potrosaca.

Shodno tome, Srna smatra da nizom aktivnosti kojima će se MASTER baviti u narednom periodu poput sprovođenja istrazivanja javnog mnjenje, analiziranja dobijenih podataka, edukacijama u sjevernoj, centralnoj i južnoj regiji kao i medijskoj kampanjanji, doprinijeti informisanosti građana i građanki o zaštiti potrošača, a i uputiti preporuke i sugestije Ministarstvu ekonomskog razvoja, u cilju unapređenja ove oblasti.

X