Publikacija “Evropska praksa za snažnu lokalnu zajednicu”

MASTER tim vas sa zadovoljstvom obaviještava da smo kreirali još jednu u nizu Publikacija i to u sklopu projekta “Evropska praksa za snažnu lokalnu zajednicu”.

U Publikaciji je predstavljeno na koje načine EU podstiče zapošljavanje mladih i primjere gradova u EU koji sprovode incijative za ekonomsko osnaživanje mladih.
Nadalje, drugi dio je posvećen predstavljanju istraživanja među mladima u Podgorici i Zeti, njihovom trenutnom položaju, kao i sugestijama i preporukama datim od strane mladih ljudi za unapređenje istog.
U trećem dijelu Publikacije- predstavili smo sprovedene radionice za mlade „Učenje i dijalog za zapošljivost“ koje su se realizovale tokom četiri mjeseca u Podgorici, a koje su imale za cilj unapređenje znanja i vještina mladih za zapošljivost.

Zahvaljujemo i svim mladim, aktivnim ljudima koji su učestovali na našim obukama, od kojih smo i sami dosta naučili.

Zaključak cjelokupnog projekta jeste da mladima je važno da se njihov glas čuje i uvaži, i da odluke koje se donose vezano za njih budu baš u skladu sa njihovim potrebama i da budu uključeni u donošenje i sprovođenje odluka. Svakako, kroz realizaciju projekata “Evropska praksa za snažnu lokalnu zajednicu” smo
doprinijeti većem informisanju, edukaciji, angažovanju mladih u skladu sa primjerima dobre prakse EU.

U sve navedeno možete se uvjeriti čitanjem naše Publikacije, vjerujemo da ćete uživati…

Projekat ,,Evropska praksa za snažnu lokalnu zajednicu“, je podržan kroz program “Odgovorno i solidarno: građani preuzimaju inicijativu”, koji realizuje @faktcg u partnerstvu sa nevladinim organizacijama Udruženje djece sa teškoćama u razvoju ‘Zračak nade’ i @aktivna.zona , uz finansijsku podršku @evropska_kuca kofinansiranje Ministarstva javne uprave.

#odgovorno_i_solidarno_2022

#ZaJEDNO

X