Pronalaženje posla uz dobar CV i motivaciju

U okviru projekta ,,Mentorskom podrškom do ekonomske sigurnosti mladih“, MASTER i @nvu_nom su realizovali još jednu radionicu u okviru Obuke o sticanju znanja i mekih vještina za zapošljavanje.

Ova radionica, koja je održana u Omladinskom centru u Podgorici, je bila posvećena unapređenju vještina mladih za pisanje CV-ja, motivacionog pisma, kao i komuniciranja prilikom intervjua za posao.

U toku radionice

Ovom prilikom mlade polaznike smo upoznali sa tehnikama pravilne izrade CV-a, propratnog i motivacionog pisma, te kako se najbolje predstaviti poslodavcu prilikom apliciranja na konkurse za posao i kako se izdvojiti od konkurencije.

Takođe, na radionici je predstavljen i Europass kao cjelokupni portfolio namijenjen za predstavljanje stečenih znanja, vještina, iskustava i kvalifikacija na jasan, uporediv i pouzdan način.

Polaznici obuke bili su u prilici da od predavača čuju korisne savjete i instrukcije vezane za prve korake u profesionalnoj karijeri – prijavljivanju za posao, praksu ili konkurisanje za stipendiju i slično.

Radionica je protekla u aktivnom radu i produktivnoj atmosferi, a učesnici su imali priliku da kroz niz interaktivnih vježbi i simulacija pokažu svoju kreativnost i primijene stečeno znanje.

Projekat „Mentorskom podrškom do ekonomske sigurnosti mladih“ se realizuje uz podršku:

🇲🇪NVO PRIMA @nvo_prima

🇷🇸 Fondacija Ana i Vlade Divac @fondacijadivac

🇲🇰 Youth Alliance @youth_alliance_krusevo

🇹🇷 Toplum Gönüllüleri Vakfı – TOG @togvakfi

🇦🇱 Partners Albania for Change and Development @partnersalbania

🇪🇺Projekat EmploYouth finansira Evropska unija. @evropska_kuca

#mladicg#youthparticipation

#ybhwbt#YouthParticipationIndex#YOUTHHUB

X