“Prihvati me- prihvati različitosti!”- sa Idom Marković

MASTER tim je realizovao prvu radionicu u sklopu projekta “Prihvati me – prihvati različitosti!” u OC Podgorica. @omladinskiservisi_cg

📍Trenerica na radionici je bila psihološkinja i gelštat psihoterapeutkinja Ida Marković, koja je kroz lične primjere iz prakse govorila o podizanju svijesti edukujući mlade o toleranciji, i razvijanju svijesti o različitostima.

📍’’Granice moga jezika su granice moga svijeta” – jedna od tema koje je veoma važna jeste komunikacija i koliko joj treba posvetiti pažnje jer novi jezik stvara novi kontekst u pogledu novih sociološlih fenomena.

📍Mladi su diskutovali i postavljali pitanja trenerici kako bi imali bolji uvid u princip različitosti, kao i sa kojim se sve izazovima susreću LGBTIQ osobe u ostvarivanju svojih prava.

📍Takođe, mladi su imali priliku da unaprijede znanje i vještine za prepoznavanje stereotipa i predrasuda, prevashodno usmjerenih ka ovoj populaciji.

📍Takođe, u praktičnom dijelu radionice, trudili smo se da podignemo svijest o različitostima osnažujući se međusobno, jer je veoma važno da znamo koja su naša prava i da treba da budu jednake mogućnosti za sve. 

📍Projekat “Prihvati me – prihvati različitosti!” je podržan od strane Ministarstva ljudskih i manjinskih prava, @ministarstvo_ljmp_cg u sklopu Konkursa „Recimo NE diskriminaciji LGBTI osoba“.

Sadržaj radionica je isključiva odgovornost Mreže za evropske politike – MASTER.

X