“Ja imam pravo!” u Omladinskom centru Roma i Egipćana

MASTER tim je juče u Omladinskom centru Roma i Egipćana u Podgorici organizovao radionicu pod nazivom “Ja imam pravo!”, kao dio projekta posvećenog promociji ljudskih prava među mladima u Crnoj Gori.

📍Mladi Podgoričani, pod vođstvom energične omladinske aktivistkinje Šejle Pepić i Duške Šljivančanin, savjetnice Ombudsmana za prava djeteta, su zaronili u svijet ljudskih prava.

📍Diskutujutovali smo o njihovoj univerzalnosti, a zajedno smo došli do zaključka koliko je važno da se ova prava širom sveta poštuju i aktivno štite.

📍Fokus radionice bio je na razbijanju stereotipa i borbi protiv predrasuda koje često oblikuju naše društvo na različite načine, a pogotovo kada je riječ o RE populaciji.

📍Razgovori su bili produbljeni, interaktivni i otvorili su mnoga važna pitanja o tome kako možemo aktivno raditi na stvaranju inkluzivnije zajednice i uključivanju marginalizovanih grupa.

📍MASTER ostaje posvećen podršci našim mladima!

📍Nastavljamo da inspirišemo i osnažujemo mlade da postanu aktivni građani i ključni akteri u kreiranju pozitivnih društvenih promena, a posebno se zahvaljujemo @mladi_romipodgorice na aktivnom i produktivnom učešću.

📍@nvo.juventas

@helpmontenegro

@cemi_me

@queermne

@evropska_kuca

@ministarstvojavneuprave

+2

X