Predstavnici fAKT-a u posjeti MASTER-u

MASTER tim je ugostio predstavnike fAKT-a , gospodina Nenada Golubovića sa saradnicima.

Na sastanku su predstavljene dosadašnje realizovane aktivnosti projekta “Evropska praksa za snažnu lokalnu zajednicu”, što obuhvata i niz radionica “Učenje i dijalog za zapošljivost” koje smo sproveli u posljednih nekoliko mjeseci, a koje su imale za cilj stvaranje podsticajnog okruženja za zapošljavanje mladih u Crnoj Gori na lokalnom nivou, u skladu sa pozitivnim primjerima prakse iz Evropske unije.

Predstavnici MASTER-a iskoristili su priliku da detaljnije predstave sadržaj i rezultate Obuke, kao i za koje radionice i oblasti su mladi bili najviše zainteresovani, a tiču se unapređenja njihovih znanja i vještina za zapošljivost.

Osim toga, uvaženim gostima smo najavili i sljedeću aktivnost, koju ćemo organizovati u sklopu projekta “Evropska praksa za snažnu lokalnu zajednicu”, a to jeste biranje najbolje lokalne inicijative mladih.

Nakon desetak održanih radionica, mladi će primijeniti stečeno znanje kroz prezentovanje ideje kojom bi unaprijedili položaj i zapošljavanje mladih i podstakli razvoj preduzetništva u Podgorici i Zeti.

7. aprila u 20 časova, najbolji timovi će u prostorijima Omladinskog centra u Podgorici, predstaviti svoje ideje, kada ćemo zajedno izabrati najbolju lokalnu inicijativu čiji će tim dobiti potrebna sredstva i mentorsku podršku za sprovođenje iste.

Predstavnici FAKT-a su izrazili zadovoljstvo interesovanjem mladih za naš projekat, kao i pohvalili kvalitet dosadašnjih sprovedenih aktivnosti u okviru projekta.

Projekat ,,Evropska praksa za snažnu lokalnu zajednicu“, je podržan kroz program “Odgovorno i solidarno: građani preuzimaju inicijativu”, koji realizuje @faktcg u partnerstvu sa nevladinim organizacijama Udruženje djece sa teškoćama u razvoju ‘Zračak nade’ i @aktivna.zona , uz finansijsku podršku @evropska_kuca kofinansiranje Ministarstva javne uprave.

#odgovorno_i_solidarno_2022

#ZaJEDNO

X