Poziv za učešće na radionicama “OsnaŽENE!”

Samo za OsnaŽENE❗️👆📢

Drage osnaŽENE,

Ukoliko želite da preuzmete vodeću ulogu u javnom životu, prijavite se za radionice koje sprovodi MASTER u Podgorici, Plavu, Kolašinu, Mojkovcu i Beranama u sklopu projekta “OsnaŽENE za učešće u javnom životu”.

Link za prijavu: https://forms.gle/DGXcKnXeKi4EC3pj9

Besplatne radionice će se održavati u pet crnogorskih gradova (Podgorica, Plav, Kolašin, Mojkovac, Berane) početkom aprila mjeseca.

Poziv je otvoren za sve ambiciozne mlade žene (od 18 do 35 godina) koje žele da saznaju više o smanjenju stepena diskriminacije po osnovu pola i roda, kroz bolju percepciju javnosti o važnosti rodne ravnopravnosti i učešću žena u procesu odlučivanja u javnom životu, uspostavljajući sistematski pristup iskorijenjavanju rodnih stereotipa i predrasuda.

OsnaŽENE će predavači/ce iz oblasti rodne ravnopravnosti, kroz lične primjere upoznati sa temama kao što su: predrasude i stereotipi u drušvu, diskriminacija, mizogini govor, prava na radu, pravo nasljedstva, učešće žena u donošenjuo odluka, pravila raspodjela kućnih poslova, prepoznavanje nasilja, uloga žena u donošenju odluka…

Osim unapređenja potrebnih znanja i vještina, glavni cilj radionica jeste da omogući učesnicama da se umreže i da dobiju znanje i vještine za prepoznavanje rodnih stereotipa i njihovo eliminisanje, osnažujući se međusobno da traže svoja prava i jednake mogućnosti.

Vjerujemo da ćete na kraju ovih radionica imati bolji uvid u princip rodne ravnopravnosti, i da ćemo se zajednički Osnažiti da preuzmemu vodeću ulogu u procesu donošenja odluka.

Rok za prijavu je petak, 22. mart, a za sva dodatna pitanja možete se obratiti na mejl našim koordinatorkama ksenijaklikovac.master@gmail.com ili ksenijadjalovic.master@gmail.com

📍Čekamo baš tvoju prijavu!

📍Pridružite nam se – jer mi smo OsnaŽENE!

📍Projekat „OsnaŽENE za učešće u javnom životu“ je podržan od strane Ministarstva ljudskih i manjinskih prava, u okviru konkursa „Rodni barometar u Crnoj Gori“ za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata/programa NVO, u oblasti rodne ravnopravnosti 2023. Sadržaj radionica je isključiva odgovornost Mreže za evropske politike- MASTER.

Može biti slika sljedećeg: tekst
X