Potpisan ugovor za sprovođenje projekta “Aj na posa’- idemo u EU”

Predstavnice MASTER-a, izvršna direktorica, Andrea Popović i projektna asistentkinja, Jana Ivanović su potpisale Ugovor o sprovođenju projekta „Aj na posa’- idemo u EU“ u prostorijama UN Eco zgrade u Podgorici, gdje je sprovedena i radionica o efikasnom upravljanju projektima.

MASTER-ov projekat je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije naZapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira Evropska unija, a koji sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). @reload_westernbalkans

Zadovoljstvo nam je što ćemo u narednih 10 mjeseci imati priliku da sprovodimo projekat ,,Aj na posa’ – idemo u EU“, koji ima za cilj da zainteresuje mlade da se opredijele za bavljenje preduzetništvom, podstakne samozapošljavanje, da ih informiše o mogućnostima za proizvodnju i finansiranje, kao i da ih podstakne da razvijaju sopstvene poslovne ideje i osnaže sopstvene kapacitete.

Vjerujemo da će MASTER tim realizacijom aktivnosti podstaći što veći broj mladih da razviju osobine i načine razmišljanja za preuzimanje inicijative, odgovornosti, kroz primjere dobre prakse na EU nivou, kao i kroz pozitivan stav prema mladim preduzetnicima koji su pokrenuli uspješne biznise.

S tim u vezi, glavne aktivnosti projekta “Aj na posa’- idemo u EU” jesu umrežavanje potencijalnih i mladih preduzetnika, pružanje podrške kroz realizaciju kreativnih radionica i mentorstva.

Takođe, u saradnji sa mladima unaprijedićemo portal “Aj na posa’“, gdje će moći da reklamiraju svoje biznise i umrežavaju se, a i da prenesu svoja iskustva kroz multimedijalni sadržaj.

Konačno, vjerujemo da ćemo kroz osnaživanje kapaciteta i znanja mladih u skladu sa evropskom praksom, promocijom mladih preduzetnika, korišćenjem inovativnih digitalnih rješenja, podstaći i motivisati mlade ljude u Podgorici za pokretanje biznisa ili unapređenje istog.

Mladi, ajmo na posa’- idemo u EU.

X