Pisanje i sprovođenje projektne ideje- vještina za budućnost

MASTER i NOM su i ovog četvrtka nastavili sa uspješnom realizacijom projekta i sprovođenjem obuke,,Učenje i dijalog za zapošljivost“ u Omladinski servisi Crne Gore u Podgorici, a tema je bila Pisanje i sprovođenje projekata.

Na vrlo sadržajnoj i posjećenoj radionici, uvažena predavačica mr Andrea Popovic , iskoristila je priliku da mlade upozna sa definicijom projekta, ključnim elementima, te projektnim ciklusom – od planiranja, identifikovanja, procesa apliciranja, ocjenjivanja, sprovođenja i evaluacije projekta.

Andrea Popović

Pored navedenog, mladi su naučili šta su to opšti i specifični ciljevi projekta, relevantnost, aktivnosti, indikatori, održivost i rezultati.

Takođe, učesnici su u praktičnom dijelu radionice i radom u grupi imali priliku da kroz vježbu predstave svoju projektnu ideju, što ujedno i predstavlja i uvod u ono što polaznike očekuje u narednom periodu, a to je podrška za sprovođenje najbolje lokalne inicijative od strane mladih.

Tokom radionica mladi će imati priliku da osmisle inicijativu za zapošljavanje u svom gradu, a biće formirani timovi, koji će tokom osmišljavanja svoje ideje imati mentorsku podršku, a komisija će izabrati tim koji će dobiti logističku i finansijsku podršku za sprovođenje inicijative.

U toku radionice

Ocjena učesnika radionice je ta da je upoznavanje sa projektnim ciklusom i osnovama pisanja projekata od velike koristi, a shodno tome, u planu su i dodatne obuke i radionice za unapređenje vještina mladih u ovoj oblasti.

Cilj MASTER-a je da ovakvim i sličnim aktivnostima motivišemo mlade da budu proaktivni, a ujedno budu konkurentniji na tržištu rada kroz unapređenje ličnih i profesionalnih vještina, a samim tim zajednički stvaramo snažnu lokalnu zajednicu.

U toku radionice

Projekat ,,Evropska praksa za snažnu lokalnu zajednicu “ je podržan kroz program “Odgovorno i solidarno: građani preuzimaju inicijativu”, koji realizuje Fond za aktivno gradjanstvo u partnerstvu sa nevladinim organizacijama Udruženje djece sa teškoćama u razvoju “Zračak nade” i Aktivna Zona , uz finansijsku podršku Evropske unije Evropska kuća i kofinansiranje @min_javneuprave_cg .

#odgovorno_i_solidarno_2022#ZaJEDNO

X