Otpočela obuka za mlade “Ja imam pravo!”

MASTER tim nastavlja sa aktivnostima projekta ,,Ja imam pravo!“ – u hotelu Bjanka u Kolašinu počeli smo trodnevnu obuku za administratore omladinskih servisa i vršnjačke edukatore u oblasti ljudskih prava.

Na samom početku događaja, prisutnima se obratila izvršna direktorica MASTER-a, mr Andrea Popović, koja je pozdravila prisutne i predstavila ciljeve projekta i same obuke. Popović je takođe mapirala ključne probleme mladih sa posebnim akcentom na ljudska prava i izrazila nadu da ćemo tokom naredna tri dana uspjeti da pronađemo zajednička rješenja.

Nadalje, u uvodnom dijelu i u ime donatora, učesnike je pozdravio i Miloš Milačić, savjetnik na programu za jačanje kapaciteta, zagovaranje i istraživanje u NVO Juventas.

Milačić je objasnio značaj programa ,,U PRAVO VRIJEME“ i poželio uspješan rad tokom obuke.

Prvi dan obuke iskoristili smo za upoznavanje sa učesnicima, a posebno nas raduje što smo uspjeli da okupimo 20 mladih iz 12 crnogorskih opština, koji će u naredna tri dana, kroz zanimljivu i interaktivnu edukaciju, naučiti više o ljudskim pravima, inkluziji, radu na evropskim politikama i dobroj praksi u oblasti ljudskih prava, pojmu i oblicima diskriminacije…

Mlade su, kroz radni dio obuke, vodile uvažene predavačiće Maja Šundić i Duška Šljivančanin, a prvog dana akcenat je stavljen na značaj i ključne odredbe Univerzalne konvencije o ljudskih pravima i Evropske konvencija o ljudskim pravima i slobodama.

Takođe, prvi dan je protekao u dinamičnom i aktivnom radu, a zaključen je vježbom koju su predvači osmislili u cilju boljeg učešća mladih u kreiranju politika i donošenju odluka na lokalnom nivou, a tiče se kreiranja memoranduma o saradnji sa lokalnom samoupravom.

X