Novi projekat “Evropska praksa za snažnu lokalnu zajednicu”

Zadovoljstvo nam je da vas obavjestimo da je otpočela realizacija projekta “Evropska praksa za snažnu lokalnu zajednicu”, koji sprovodi “Mreža za evropske politike- MASTER” u partnerstvu sa NVU “Nacionalni osmijeh Crne Gore”.

Projekat je podržan kroz program “Odgovorno i solidarno: građani preuzimaju inicijativu”, koji realizuje fAKT u partnerstvu sa nevladinim organizacijama Udruženje djece sa teškoćama u razvoju ‘Zračak nade’ i Aktivna zona , uz finansijsku podršku Evropske unije i kofinansiranje Ministarstva javne uprave.

Cilj projekta je stvaranje podsticajnog okruženja za mlade iz Glavnog grada Podgorica i gradske opštine Golubovci, uz akcenat na kreiranje inovativnih rješenja za zapošljavanje mladih u skladu sa pozitivnom praksom EU.

Imajući u vidu da je Evropska unija razvila niz alata i resursa za jačanje položaja mladih, pogotovo nakon krize uzrokovane koronavirusom, smatramo da ćemo komparacijom najboljih evropskih praksi na lokalnom nivou za mlade pronaći idealnu primjenljivu praksu za mlade u Podgorici i Golubovcima.

S tim u vezi, jedna od važnih projektnih aktivnosti će biti podrška sprovođenju najbolje lokalne inicijative od strane mladih, gdje će upravo oni imati priliku da osmisle akciju za zapošljavanje u svom gradu, a najbolji tim će dobiti finansijsku podršku za realizaciju te ideje.

Ovo će omogućiti da mladi primjene naučeno u praksi, kada će osmisliti akcije po uzoru na vršnjake iz EU.

Vjerujemo da će sve aktivnosti motivisati mlade da se aktivno uključe u realizaciju projekta, kako bismo zajednički doprinjeli snažnijoj lokalnoj zajednici.

Konačno, projekat “Evropska praksa za snažnu lokalnu zajednicu” će omogućiti da zajednički poboljšamo život mladih u Podgorici i Golubovcima, te stoga pozivamo mlade da prate objave “MASTER-a” na društvenim mrežama i najave aktivnosti u okviru projekta, a sve u cilju zajedničkog stvaranja podsticajnog okruženja za zapošljavanje mladih u lokalnoj zajednici.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video

X