Motivacija i podrška mladima za otpočinjenje sopstvenog biznisa

Predstavnici MASTER-a, Andrea Popović i Milutin Vuković, održali su sastanak sa predstavnicama Sekretarijata za podršku biznis zajednici Glavnog grada Podgorica, g-đom Danijelom Radeč i g-đom Bojanom Kalezić.

Akcenat je stavljen na predstavljanje mogućnosti, ali izazova sa kojima se suočavaju mladi preduzetnici u Glavnom gradu i načinima prevazilaženja određenih problema uz zajedničku podršku i saradnju lokalnih organa i nevladinih organizacija.

Uvažene sagovornike smo upoznali sa aktivnostima koje realizujemo u oblasti afirmacije omladinskog preduzetništva, sa fokusom na pronalaženje adekvatnog modela samozapošljavanja mladih u skladu sa pozitivnom evropskom praksom.

Cilj naših aktivnosti jeste da osnažimo i aktiviramo što više mladih putem obuka, a samim tim osnažimo i lokalnu zajednicu.

Pored navedenog, sastanak je bio prava prilika da se upoznamo sa aktivnostima i mjerama koje sprovode u Sekretarijatu za podršku biznis zajednici, Glavnog grada, sa ciljem pružanja podrške mladim preduzetnicima, programskim linijama za stimulisanje preduzetništva, promociji kreativnih preduzetnika, radom biznis servisa za mlade- Birziminium Hub-a…

Uz otvorenost za saradnju i pružanju svih potrebnih informacija za dalju kvalitetnu realizaciju naših aktivnosti, ocijenjeno je da je ključ napretka u zajedničkoj sinergiji institucija, lokalne samouprave, nevladinih organizacija i mladih.

Na sastanku je zaključeno da ćemo u budućnosti intenzivirati zajedničku saradnju sa ciljem unapredjenja položaja mladih u Glavnom gradu.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video

X