Kroz obuke do veće zapošljivosti mladih iz Golubovaca

Predstavnici MASTER-a, Andrea Popović i Milutin Vuković, kao i predstavnica partnerske organizacije Milica Knežević, su danas održali sastanak sa g-đom Tanjom Stajović, predsjednicom Opštine u okviru Glavnog grada – Golubovci i njenim saradnicima.

Sastanak je imao za cilj predstavljanje trenutnih aktivnosti MASTER-a po pitanju podsticanja zapošljavanja mladih i omladinskog preduzetnišva sa područja Glavnog grada Podgorice i, u ovom konkretnom slučaju- Golubovaca.

Cilj sastanka bio razmjena informacija i relevantnih podataka o položaju i mogućnostima mladih u Golubovcima, kao i njihovo gledište na pokretanje sopstvenog biznisa i bavljenje preduzetništvom uopšte.

Na sastanku su predočeni trenutni mehanizmi i mjere podrške, sa posebnim akcentom na podršku mladim poljoprivrednim proizvođačima sa ovog područja, kao i o efektima podrške na dalji razvoj ove djelatnosti.

Predstavnici lokalne samouprave su izrazili spremnost i zadovoljstvo da i u narednom periodu sarađuju sa našom organizacijom na osmišljavanju najboljeg modela za veću zapošljivost mladih na ovoj teritoriji, uz sprovođenje obuka za sticanje dodatnih znanja i vještina koje su im neophodne za usavršavanje i sticanje zaposlenja.

Takođe, strane su se usaglasile da će uz zajedničke napore animirati mlade da pohađaju ovakve vrste edukacija, koje će biti održane u narednim mjesecima u Golubovcima.

Konačno, vjerujemo da je ovo samo početak naše uspješne saradnje, sa ciljem unapredjenja zapošljivosti mladih na teritoriji Golubovaca.

Uz to, mladi sa teritorije Podgorice i Golubovaca će u narednim nedeljama imati priliku da popune upitnik o njihovim stvarnim potrebama i vrsti radionica koje bi htjeli da pohađaju, sa ciljem zaposlenja ili pokretanja sopstvenog biznisa.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video

X