Hrabrost i samopouzdanje- priča uspješne preduzetnice

Deveta po redu uspješno realizovana radionica u sklopu obuke ,,Učenje i dijalog za zapošljivost’’ u Omladinskom centru u Podgorici, u okviru projekta ,,Evropska praksa za snažnu lokalnu zajednicu“.

Učesnici obuke ovoga puta su imali priliku da čuju iskustvo uspješne preduzetnice, i da iz prve ruke saznaju šta to čini uspješnog preduzetnika/cu.

S tim u vezi, ugostili smo uvaženu Natašu Grdinić, izvršnu direktorku CMM Investment Consulting Group, koja je prisutne upoznala sa svojom biznis pričom od samog početka pa sve do stvaranja vodeće kompanije u Regionu, koja se bavi pružanjem usluga u oblasti nekretnina i investicija u Crnoj Gori, Turskoj i Španiji.

Nataša Grdinić

Tokom dva sata sadržajne diskusije, Grdinićeva je objasnila da uspješni preduzetnici obično imaju jasnu viziju onoga što žele da postignu.

Konkretno, potrebno je imati kratkoročne i dugoročne ciljeve, koji će doprinjeti izgradnji uspješne kompanije.

Takođe, Grdinićeva je navela primjere svojih iskustva od samog početka – put od početnog kapitala do realizacije velikih poslova, raznih poslovnih situacija i prilika, kao i izazova i rizika sa kojima se susretala tokom poslovanja, kao i načina rješavanja istih.

Konačno, konstatovano je da su znanje i iskustvo ključ, i da su to veoma bitni faktori za sticanje neophodnog samopozdanja kako bi preduzetnik/ca mogao biti uspješan u biznisu.

Istovremeno, na radionici smo mladima predstavili proceduru za prijavu za sprovođenje lokalne inicijative, što ujedno i predstavlja narednu aktivnost na ovom projektu.

Učesnici obuke u sklopu timova imaju priliku da osmisle inicijativu za zapošljavanje u svom gradu, a početkom aprila će biti izabran tim, koji će dobiti mentorsku i novčanu podršku u iznosu od 500 eura za sprovođenje iste.

Obuka se sprovodi u sklopu projekta ,,Evropska praksa za snažnu lokalnu zajednicu“, koji je podržan kroz program “Odgovorno i solidarno: građani preuzimaju inicijativu”, koji realizuje Fond za aktivno gradjanstvo u partnerstvu sa nevladinim organizacijama Udruženje djece sa teškoćama u razvoju ‘Zračak nade’ i Aktivna Zona , uz finansijsku podršku Evropska kuća i kofinansiranje Ministarstva javne uprave.

X