Gostovanje predstavnice MASTER-a na TV 7

Izvršna direktorica MASTER-a, Andrea Popovic , gostovala je u emisiji ,,Za dobro jutro“ na TV7, kod uvaženog Luke Đuretića i tom prilikom predstavila našu organizaciju i projekte koje sprovodimo.

Obzirom da je MASTER organizacija koja se prevashodno bavi zalaganjem za efikasniji razvoj Crne Gore u svim oblastima u skladu sa evropskim standardima, Popović je istakla da je potrebno efikasnije sprovoditi reforme u oblasti vladavine prava, kao i intenzivirati ispunjavanje mjerila i kriterijume pregovaračkog procesa.

S tim u vezi, govorila je o aktivnostima MASTER-a koji imaju za cilj unapređenje reformskih politika u Crnoj Gori, a jedan od njih jeste projekat,,Evropska praksa za efikasnu javnu upravu“.

Kada je u pitanju oblast zaštite ljudskih prava, Popović je predstavila i najavila aktivnosti na projektima ,,Mi smo promjena!“, ,,Mi odlučujemo“ i ,,Multikulturalni sklad za budućnost“, koji prevashodno za cilj imaju edukaciju mladih i podizanje svijesti o značaju tolerancije, multikulturalizma, te poštovanju ljudskih i manjinskih prava i unapređenju položaja žena u javnom životu.

Andrea Popović, MASTER i Luka Đuretić, TV 7

Takođe, kada je u pitanju ekonomsko osnaživanje mladih, Popović je govorila o projektima ,,Evropska praksa za snažnu lokalnu zajednicu“ i ,,Mentorskom podrškom do ekonomske sigurnosti mladih“ i realizovanim obukama u sklopu istih. Predstavnica MASTER-a je istakla da su mladi kroz niz obuka i radionica iz oblasti zapošljavanja i preduzetništva osnaženi da budu ekonomski samostalni, a kroz edukaciju iz raznih oblasti aktivirani da direktno učestvuju u procesu donošenja odluka.

Na kraju, konstatovano je da su mladi spremni da se usavršavaju u raznim sferama i da žele da budu aktivniji u zajednici, o čemu svjedoči veliko interesovanje za učešće na našim radionicama i aktivnostima.

Podsjećamo da MASTER-ov cilj jeste da podstakne mlade na veće učešće, kao i da budu glasniji pri izražavanju svojih problema i potreba, jer upravo oni mogu biti glavna pokretačka snaga koja može da doprinese promjenama koje bi nas vodile ka intenzivnijem putu ka EU.

🔗Cijeli intervju možete pogledati na linku httphttps://m.youtube.com/watch?v=RU_ZNnZXicY&t=31s

X