“Mi smo promjena!”- u Podgorici

MASTER je Omladinskom centru u Podgorici održao radionicu na temu promocije ljudskih prava, što predstavlja prvu u nizu od osam radionica koje ćemo održati širom Crne Gore u sklopu projekta ,,Mi smo promjena!“.

Čini nam posebno zadovoljstvo što su mladi prepoznali važnost ove teme i pokazali ogromno interesovanje za radionicu, o čemu svjedoči i veliki broj prisutnih.

Na samom početku, izvršna direktorica MASTER-a, mr Andrea Popovic , upoznala je učesnike sa projektom, ciljevima, dosadašnjim aktivnostima i ključnim rezultatima istraživanja na temu različitosti, diskriminacije i govora mržnje u crnogorskom društvu, koje je sprovela naša organizacija.

U toku radionice

Nadalje, uvažena trenerica Duška Sljivančanin, savjetnica Ombudsmana za oblast prava djeteta, govorila je o značaju Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima i o ratifikovanim međunarodnim propisima i poveljama u oblasti ljudskih prava, koje je Crna Gora uvrstila u svoje zakonodavstvo, kao i o važnosti poznavanja i poštovanja osnovnih ljudskih prava.

Učesnici na radionici imali su priliku, ne samo da se upoznaju sa pravima, već i da vrlo aktivno diskutuju o tome koja se to prava koja se danas najčešće krše u Crnoj Gori i po kojoj osnovi se najčešće vrši diskriminacija.

U toku radionice

Istovremeno, učesnici su na interaktivnom dijelu radionice bili podijeljeni u grupe, a svaka grupa morala je da osmisli najbolju kampanju u cilju razbijanja stereotipa i sprječavanja govora mržnje.

Mladi su izrazili veliko zadovoljstvo radionicom, i iskazali da aktivnim djelovanjem možemo da budemo promjena u društvu, koju želimo da vidimo.

U toku radionice

Podsjećamo, sljedeće sedmice radionice će biti organizovane u Petnjici i Plavu 6. i 7. marta, a na Cetinju 9. marta.

Informacije o prijavljivanju možete naći na društvenim mrežama i internet stranici MASTER-a.

Fokus ove, ali i narednih radionica je edukacija mladih u oblasti ljudskih prava, a realizuju se u okviru projekta ,,Mi smo promjena“ koji je podržan od strane Američke ambasade u Podgorici u sklopu Programa malih grantova Demokratske komisije 2022 (2022 Democracy Commission Small Grants Program).

#USPartnerMNE

#mismopromjena

X