Čestitka povodom Dana nezavisnosti

21.05.2006. godine u Crnoj Gori je održan Referendum o nezavisnosti Crne Gore, a referendumsko pitanje je glasilo: „Želite li da Republika Crna Gora bude nezavisna država sa punim međunarodno-pravnim subjektivitetom?“. U prilog nezavisnosti se izjasnilo 230 711 građanki i građana, odnosno 55,5% njih je odlučilo da Crna Gora obnovi svoju nezavisnost.

Danas, nakon deceniju i po moderne nezavisnosti, Crna Gora kako bi usvojila evropske standarde i ostvarila ključni spoljno-politički prioritet, to jest članstvo u Evropskoj uniji, mora snažnije da poradi na prevazilaženju društveno-ekonomskih izazova. Vjerujemo da su glavni ključ upravo njeni građani.

Dokažimo koliko volimo našu državu čuvanjem životne sredine i njenih prirodnih ljepota, uvažavanjem različitosti i promocijom mira. Zalažimo se za razvoj demokratskih institucija, vladavinu prava, poštovanje ljudskih prava i sloboda, jer svaki građanin upravo svojim primjerom može da doprinese boljoj Crnoj Gori.

Želimo Crnu Goru koja će svojim građanima pružiti veće mogućnosti za rad, bolji sistem obrazovanja, veće zarade, bolji životni standard, razvoj demokratskih vrijednosti, efikasnije institucije, bogatiji kulturni život, gdje mladi ljudi imaju perspektivu…

Nadamo se da ćemo sledeću godišnjicu proslaviti u Crnoj Gori bližoj članstvu u Evropskoj uniji, sa građanima i institucijama koji poštuju vrijednosti i standarde koje baštini EU.

Srećan Dan nezavisnosti svim građankama i građanima Crne Gore, jer samo društvo u kojem svaki čovjek ima priliku da bude srećan može biti srećno društvo !

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video

X