Brošura “Iz ugla o…”- mišljenje aktivista

MASTER tim predstavlja Brošuru „Iz ugla o…“, gdje možete naći intervjue sa aktivistima  u određenim oblastima od javnog interesa, koji su nam iz svog ugla pričali o počecima, idejama, iskustvima i preprekama sa kojima se susreću tokom svog rada. Takođe, sa njima smo diskutovali o javnim politikama u Crnoj Gori iz oblasti u kojoj su aktivni, predstavljajući prednosti i mane, kao i sugestije za unapređenje realizacije istih u narednom periodu.

Zahvaljujemo Evropskoj kući, Ombudsmanu, Uniji mladih preduzetnika Crne Gore i Crvenom krstu Crne Gore, a posebno ističemo saradnju sa njihovim predstavnicima Saša Palibrk i Ana Škoflek, Nerma Dobrandžić, Uroš Bulatović, Zori Jokolin i Tereza Vujošević, imajući u vidu da javne politike uključuju odlučivanje o našim zajedničkim poslovima, kojima se utiče na rješavanje kolektivnih problema – onih problema koje kao zajednica dijelimo, vrlo je važno da ih zajednički možemo umanjiti ili riješiti.

Pored navedenog, kroz Brošuru “Iz ugla o…” smo htjeli da na drugačiji  način predstavimo građanima šta konkretno znači bavljenje oblašću od javnog interesa i javnim politikama.

Konačno, MASTER kroz implementaciju raznovrsnih aktivnosti kao što je ova, u koordinaciji sa relevantnim udruženjima, mladima, entuzijastičnim i stručnim pojedincima, želi da doprinese unapređenju naučno-istraživačkog, tehnološkog, akademskog i ekonomskog razvoja Crne Gore, a sve u cilju podsticanja efikasijeg razvoja Crne Gore u svim sferama u skladu sa evropskim politikama, sa zadatkom razvijanja sistema vrijednosti na kojem počiva Evropska unija.

Brošuru “Iz ugla o…” možete preuzeti ovdje.

X