Osnove preduzetništva- kako biti bolji od konkurencije?

MASTER i NOM su održali drugu radionicu u sklopu Obuke „Učenje i dijalog za zapošljivost“ u Omladinskom centru u Podgorici.

Teme koje smo sinoć obrađivali jesu osnove i vještine preduzetništva, a polaznicima je ovu važnu i interesantnu oblast približio predavač Uroš Bulatović, osnivač i direktor Unije mladih preduzetnika Crne Gore.

Uroš Bulatović, predsjenik Unije mladih preduzetnika

Na vrlo sadržajnoj radionici, saznali smo zašto su važna preduzetnička znanja i vještine, na čemu se temelje osnove uspješnog biznisa i upoznali se sa procesom koji je neminovno proći do konačnog cilja i uspješne realizacije biznis ideje.

U toku radionice

Obzirom da su kroz istraživanje u sklopu našeg projekta mladi dominantno istakli da žele da pokrenu sopstveni biznis, smatramo da će im ova znanja pomoći da unaprijede svoje biznis ideje i podstaknemo ih za sprovođenje istih.

Takođe, nadamo se da će učesnici Obuke sa usvojenim znanjem i korisnim savjetima, iz drugog ugla posmatrati tržište, i pronalaziti nove i efikasnije načine zadovoljenja potreba njihovih kupaca i klijenata.

Mladi su zaključili da je vrlo korisno organizovanje ovakvog vida edukacija, jer na kreativan način uče o preduzetništvu, kroz primjere uspješnih biznisa, prednostima i izazovima sa kojima se preduzetnici susreću, a u konačnom i ostvarivanju ekonomske stabilnosti.

Projekat ,,Evropska praksa za snažnu lokalnu zajednicu “ je podržan kroz program “Odgovorno i solidarno: građani preuzimaju inicijativu”, koji realizuje @faktcg u partnerstvu sa nevladinim organizacijama Udruženje djece sa teškoćama u razvoju “Zračak nade” i @aktivna.zona , uz finansijsku podršku @evropska_kuca Evropske unije i kofinansiranje Ministarstva javne uprave @min_javneuprave_cg
#odgovorno_i_solidarno_2022#zajedno

X