Uspješno realizovan Kamp antidiskriminacije

📍MASTER tim je uspješno realizovao trodnevni Kamp antidiskriminacije na Ivanovim Koritima❗️👆📢

📍Trećeg dana Kampa mladi su imali priliku da čuju nešto više o stereotipima i predrasudama u društvu, interkulturalizmu i afirmativnoj akciji.

📍Poseban dio predavanja bio je namijenjen edukaciji o rizicima diskriminatornog ponašanja kada je riječ o mentalnom zdravlju.

📍Predavačice su govorile i o iskrivljenoj slici svijeta koju nam stereotipi nude i kako dolazi do diskriminacije zbog nečije nacionalne ili vjerske pripadnosti.

📢📍Na samom kraju, diskutovali smo o načinima prepoznavanja diskriminacije i važnosti preispitivanja svojih ponašanja prema različitostima, jer svaki čovjek je vrijedan sam po sebi, takav kakav jeste i ima prava na dostojanstven i aktivan život u uslovima koji obezbijeđuju puno učešće u zajednici.

📍Mladi su izrazili veliko zadovoljstvo kvalitetom realizovanih radionica i predavanja tokom trodnevnog Kampa, i istakli da ovakve aktivnosti unapređuju razvoj tolerancije i poštovanje rauličitosti kod mladih.

📍MASTER tim će nastaviti vrijedno da radi na promovisanju ljudskih prava, kao i promociji prava manjinskih naroda i zajednica👆🫵

📢📍Projekat „Evropska praksa za bolji položaj manjinskih naroda“ podržan je od strane Ministarstva ljudskih i manjinskih prava putem konkursa „Integracija sa identitetom manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u crnogorsko društvo“ u 2023. godini.

X