Master Aktuelnosti Uspješno realizovan Kamp antidiskriminacije

Uspješno realizovan Kamp antidiskriminacije

MASTER tim je uspješno realizovao trodnevni Kamp antidiskriminacije na Ivanovim Koritima

Trećeg dana Kampa mladi su imali priliku da čuju nešto više o stereotipima i predrasudama u društvu, interkulturalizmu i afirmativnoj akciji.

Poseban dio predavanja bio je namijenjen edukaciji o rizicima diskriminatornog ponašanja kada je riječ o mentalnom zdravlju.

Predavačice su govorile i o iskrivljenoj slici svijeta koju nam stereotipi nude i kako dolazi do diskriminacije zbog nečije nacionalne ili vjerske pripadnosti.

Na samom kraju, diskutovali smo o načinima prepoznavanja diskriminacije i važnosti preispitivanja svojih ponašanja prema različitostima, jer svaki čovjek je vrijedan sam po sebi, takav kakav jeste i ima prava na dostojanstven i aktivan život u uslovima koji obezbijeđuju puno učešće u zajednici.

Mladi su izrazili veliko zadovoljstvo kvalitetom realizovanih radionica i predavanja tokom trodnevnog Kampa, i istakli da ovakve aktivnosti unapređuju razvoj tolerancije i poštovanje rauličitosti kod mladih.

MASTER tim će nastaviti vrijedno da radi na promovisanju ljudskih prava, kao i promociji prava manjinskih naroda i zajednica

Projekat „Evropska praksa za bolji položaj manjinskih naroda“ podržan je od strane Ministarstva ljudskih i manjinskih prava putem konkursa „Integracija sa identitetom manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u crnogorsko društvo“ u 2023. godini.

Exit mobile version