Projektno upravljanje- budućnost razvoja zajednice

Jučerašnjom radionicom o projektom ciklusu i pisanju projekata je nastavljena Obuka o sticanju znanja i mekih vještina za zapošljavanje, koju realizuje MASTER i NVO NOM u Omladinskom centru u Podgorici.

Predavač, mr Andrea Popović je zainteresovane mlade ljude upoznala sa definicijom projektnog ciklusa, kvalitetnim sprovođenjem projekata, kao i izradom projektnih prijedloga, kako bi na najbolji način pristupili problemu u zajednici koji žele da riješe.

U toku radionice

Takođe, polaznici obuke upoznati su sa ključnim elementima projekta i fazama tokom pisanja istog, počev od samog konkurisanja i identifikacije prioriteta, do obrazloženja relevantnosti projekta, definisanja ciljeva, aktivnosti, rezultata i budžeta projekta, kao i realizacije i evaluacije kompletnog projekta.

Praktični dio sastojao se od vježbe koja je podrazumijevala podsticanje mladih da pronađu ideju, odnosno, rješenje za identifikovan problem u zajednici, kao i da osmisle aktivnosti u cilju prevazilaženja istog. Ideja je trebala da bude jednostavna, inovativna i ekonomična, a fokus je bio na problemu koji može da se riješi sprovođenjem adektvatnog projekta ili programa ili da bar utiče na njegovo rješenje.

U toku radionice

Ocjena učesnika radionice je ta da je upoznavanje sa projektnim ciklusom i osnovama pisanja projekata od velike koristi, u nadi da će biti realizovane dodatne obuke i radionice za unapređenje vještina mladih u ovoj oblasti.

Cilj MASTER-a je da ovakvim i sličnim aktivnostima motivišemo mlade da budu proaktivni, a ujedno budu konkurentniji na tržištu rada kroz unapređenje ličnih i profesionalnih vještina.

Projekat „Mentorskom podrškom do ekonomske sigurnosti mladih“ se realizuje uz podršku:

🇲🇪NVO PRIMA @nvo_prima

🇷🇸 Fondacija Ana i Vlade Divac @fondacijadivac

🇲🇰 Youth Alliance @youth_alliance_krusevo

🇹🇷 Toplum Gönüllüleri Vakfı – TOG @togvakfi

🇦🇱 Partners Albania for Change and Development @partnersalbania

🇪🇺Projekat EmploYouth finansira Evropska unija. @evropska_kuca

#mladicg#youthparticipation

#ybhwbt#YouthParticipationIndex#YOUTHHUB\

X