Projekat “Aj rabotaj”- aktivirao mlade u Podgorici

Gostujući u emisiji ‘Jutro’ na TV Prva @prvatv.me naša Ksenija Ðalović je govorila o aktuelnim aktivnostima vezanim za projekat “Aj rabotaj- idemo u EU”.

📍Intervju možete pogledati na: https://www.youtube.com/watch?v=Wx7E6YQIQlY&feature=youtu.be

📍Ksenija je predstavila sam cilj projekta, kao i trenutne aktivnosti koje se realizuju u okviru projektnog plana.

📍Pomenuto je održavanje radionica za mlade preduzetnike i preduzetnice koje spovodimo već 2 i po mjeseca unazad, a koje se održavaju svake srijede u 18h u prostorijama Omladinskog centra u Podgorici.

📍Ona je istakla i mentorsku podršku koju budući mladi preduzetnici dobijaju kontinuirano tokom sprovođenja projekta.

📍Govoreći o Vodiču za pokretanje sopstvenog biznisa u skladu sa evropskom praksom, Ðalovićeva je navela da u istom svi zainteresovani mogu pronaci zakonodavni i strateski okvir za pokretanje sopstvenog biznisa, kao i primjere dobre prakse u zemljama EU.

📍U nastavku razgovora se osvrnula i na portal Aj rabotaj, kao i na sadržaj i aktivnosti koji se plasiraju na istom.

📍Istakla je da svi zainteresovani mladi ljudi na portalu mogu pronaći izvještaje sa održanih radionica, aktuelnosti vezane za fininasirsnje preduzetničkih ideja i intervjue sa mladim ljudima koji su ušli u preduzetničke vode.

📍Tokom emitovanja priloga, Ksenija je naglasila da mladi nailaze na odredjenu vrstu izazova tokom započinjanja svog preduzetničkog puta, ali i da se u Crnoj Gori radi na tome da se upravo njima pruži podrška da ostvare svoje zamisli o krenu na put razvitka privatnog poslovanja.

📍Projekat “Aj rabotaj – idemo u EU!” podržan je u okviru @reload_westernbalkans programa, koji finansira Evropska unija, @evropska_kuca a sprovodi UNDP @undpmontenegro u partnerstvu sa 14 lokalnih samouprava u CrnojGori među kojima je i Klaster Središnji region (Podgorica, Cetinje, Danilovgrad i Zeta). @glavni_grad_podgorica

X