Otpočeo Kamp antidiskriminacije na Ivanovim Koritima

MASTER tim je na Ivanovim Koritima otpočeo Most saznanja: Kamp antidiskriminacije ❗️🫵

📍Kamp je otvorila mr Andrea Popović, izvršna direktorica MASTER-a, koja je govorila o važnosti ostvarivanja prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u Crnoj Gori.

📍Popović je naglasila značaj unaprijedjenja vaninstitucionalnih oblika podrške pripadnicima manjinskih naroda u borbi protiv diskriminacije.

❗️📍 Da bi jedno društvo funkcionisalo – međusobno poštovanje i tolerancija su glavna načela.

📍Nakon predstavljanja ciljeva projekta, uvažene predavačice su naglasile kako će Kamp biti odlična prilika da pripadnici nacionalnih manjina i mladi budu edukovani o negativnim uticajima i posljedicama diskriminacije po različitim osnovima, da se osnaže njihovi kapaciteti za prepoznavanje diskriminatorskih ponašanja i informišu se o mehanizmima koji su im na raspolaganju u borbi protiv diskrminacije.

📍Učesnici Kampa su mladi iz cijele Crne Gore, koji će zajedno tokom tri dana postati pravi ambasasori i promoteri prava, sa akcentom na prava manjina.

📍Danas nastavljamo Kamp- sa temama antidiskriminacije, pravima manjina, afirmativnom akcijom, i mnogim drugim bitnim temama…

Projekat „Evropska praksa za bolji položaj manjinskih naroda“ podržan je od strane Ministarstva ljudskih i manjinskih prava putem konkursa „Integracija sa identitetom manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u crnogorsko društvo“ u 2023. godini.

X