Mladi- značajna uloga u širenju poruka tolerancije i ravnopravnosti

Predstavnik MASTER-a, Vuković Milutin, gostovao je na Gradskoj TV u emisiji ,,Lice Podgorice“ i tim povodom govorio je o aktivnostima projekta ,,Ja imam pravo!“.

📍Gostovanje možete pogledati na:https://www.youtube.com/watch?v=B_s8OtNMBZ4

📍Vuković, koji je i asistent na ovom projektu, istakao je da je glavni cilj projekta unapređenje poštovanja i zaštite ljudskih prava u crnogorskom društvu posebno među mladima, jer su mladi ključna grupacija koju je neophodno edukovati o zaštiti ljudskih prava i da je razvijanje svijesti i ovoj temi vrlo važno kako bismo zajedničkim snagama stvarali bolju i prosperitetniju budućnost.

📍Nadalje, predstavio je dosadašnje realizovane aktivnosti i ostvarene rezultate, a iskoristio je i priliku da najavi predstojeće radionice na temu ljudskih prava , koje će se održati u saradnji sa Omladinskim centrima u devet crnogorskih opština.

📍Takođe, istakao je dobru saradnju sa Kancelarijom za mlade GG i institucijama koje se bave mladima i omladinskim politikama.

📍Još jednom ističemo da ovaj MASTER- ov projekat predstavlja značajan korak u ostvarivanju naše vizije za pravednije i inkluzivnije društvo, a prevashodno je namijenjen mladima u Crnoj Gori, jer smatramo da je to dio populacije od kojih treba da krene svaka pozitivna promjena u društvu i koji može da igra značajnu ulogu u širenju poruka tolerancije i ravnopravnosti.

📍Projekat ,,Ja imam pravo“ podržan je u okviru programa “U PRAVO VRIJEME – Podrška zaštitnicima/ama ljudskih prava i OCD u oblasti promocije ljudskih prava i razvoja demokratske političke kulture”, a koji realizuju nevladine organizacije Juventas, Help , Centar za monitoring i istraživanje – CeMI, Queer i Otvoreni centar Bona fide uz podršku Delegacije Evropske unije kroz program Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava za Crnu Goru 2022 (EIDHR) i kofinansiranje Ministarstva javne uprave

Pogledaj prijevod

X