Mladi tokom 3 mjeseca stekli vještine uspješnog preduzetnika/ce

MASTER tim je uspješno realizovao dvanaestu po redu radionicu za mlade preduzetnike Aj rabotaj – idemo u EU! u OC Podgorica. @omladinskiservisi_cg

📍Naši uvaženi predavači Uroš Bulatović – unija mladih preduzetnika @unijamladihpreduzetnika i Igor Goranović @gconsultingpg su se zajedno sa mladim preduzetnicima osvrnuli na predhodna 3 mjeseca intenzivnog rada tokom naših radionica.

📍Akcija, vizija i strast su riječi koje su osnova svakog preduzetničkog poduhvata.

📍Govorili smo o počecima preduzetništva, identifikaciji procjeni šanse, razvoju biznis plana, obezbjeđivanju potrebnih resursa, upravljanju organizacijom. Bavili smo se pitanjima stvaranja prilike, rizicima i konkurencije.

📍Diskutovali smo o preduzetništvu, koga karakteriše više različitih vještina i umijeća kao što su poznavanje tržišta, tehnologija, proizvoda i usluga, planiranje i postavljanje ciljeva, sposobnost brzog reagovanja i donošenja odluka, umijeće upravljanja i pregovaranja, kao i brendingom. 

📍Posebnu pažnju smo posvetili finansijskoj podršci pri osnivanju preduzeća, preduslovima za apliciranje za kreditna sredstva, kao i pravnim i zakonskim obavezama preduzetnika.

📍Predavači su naglasili da je Preduzetnik/ca innovator/ka koji/a ima vještine i inicijativu neophodnu za predviđanje budućih potreba i plasiranje novih ideja na tržište.

📍Tokom ovog susreta, pogledali smo zajedno i video materijale koje smo snimili tokom radionica, i naravno bila je to još jedna sjajna prilika za razmjenu ideja gdje smo zaključili da je važno rabotati.

📍Mladi preduzetnici i preduzetnice su iskazali veliko zadovoljstvo mentoringom i naučenim tokom ovog perioda, sa vjerom da ćemo upravo mi biti ti koji ćemo pokrenuti ekonomiju naše države.

📍Aj rabotaj- idemo u EU❗️🇪🇺🇲🇪

📍 “Aj rabotaj – idemo u EU!” podržan je u okviruReLOaD2 @reload_westernbalkans programa, koji finansira Evropska unija, @evropska_kuca a sprovodi UNDP u partnerstvu sa 14 lokalnih samouprava u Crnoj Gori među kojima je i Klaster Središnji region (Podgorica, Cetinje, Danilovgrad i Zeta). @glavni_grad_podgorica

Sadržaj radionica je isključiva odgovornost Mreže za evropskepolitike- MASTER.

+2

X