Mladi i institucije za ekonomski prosperitet

Proteklog petka MASTER-ovci su organizovali Forum ‘Aj rabotaj-idemo u EU❗️🇪🇺🇲🇪

📍U okviru istog smo organizovali panel ‘Preduzetništvo mladih u Crnoj Gori- mogućnosti i izazovi’, gdje smo imali čast da ugostimo predstavnike institucija i mlade preduzetnike.

📍G-đa Šaković, @mercrnegore je govorila o aktivnostima koje sprovodi Ministarstvo ekonomskog razvoja po pitanju podrške mladim preduzetnicima/cama i koliko su mladi u Crnoj Gori zainteresovani za pokretanje sopstvenog biznisa.

📍O aktivnostima koje sprovodi Investiciono razvojni fond @investiciono_razvojni_fond u cilju podrške mladim preduzetnicima/cama govorio je Spasoje Vujošević i opisao u kojoj mjeri su komplikovane procedure za apliciranje za kreditne linije. Naveo je i primjere uspješnih biznisa pokrenutih od strane mladih osoba, a koji su imali podršku od IRF-a.

📍Bojana Kalezić ispred Sekretarijata za preduzetništvo i investicije Glavnog grada @glavni_grad_podgorica je izložila aktivnosti koje sprovodi Glavni grad u cilju podsticanja preduzetništva i iskazala je u kojoj mjeri u narednom periodu možemo očekivati podršku od strane Glavnog grada.

📍Iz ugla nekog ko podstiče mlade da se bave preduzetništvom, Igor Goranović, @gconsultingpg jedan od predavača na radionicama je prodiskutovao o tome šta mladi naglašavaju kao najveći nedostatak pri pokretanju biznisa, i koje im vještine nedostaju. Takođe, naveo je primjere uspješnih mladih preduzetnika/ca Crne Gore i kazao na koji način aktivirati mlade da se bave preduzetništvom.

📍Zbog čega se mladi u Crnoj Gori teško odlučuju za pokretanje biznisa i koje vještine je stekao tokom tromjesečnih radionica “Aj rabotaj – idemo u EU!” govorio je mladi preduzetnik Željko Ivanović @zeljko___ivanovic . Govorio je kako se odlučio da se upusti u preduzetničke vode, ukratko opisao svoj biznis, i poručio mladima da se upuste u preduzetništvo.

📍MASTER-ova vizija jesu aktivni i ekonomski nezavisni mladi ljudi, koji će svojim idejama i inovacijama doprinjeti našem bržem članstvu u EU.

@reload_westernbalkans

@evropska_kuca

@undpmontenegro

@glavni_grad_podgorica

@ajrabotaj

Pogledaj prijevod

+5

X