“Mi smo promjena!”- u Plavu

Radionica ,,Mi smo promjena’’ uspješno organizovana u Plavu!

MASTER tim posjetio je Plav i u prostorijama Izviđačke čete ,,Prokletije“ održao još jednu radionicu u nizu na temu zaštite ljudskih prava.

Kao i na prethodnim radionicama, glavni cilj jeste bio informisanje i edukacija mladih i podizanje svijesti o poštovanju ljudskih prava i toleranciji.

Uz to, diskutovali smo o mehanizmima za zaštitu od diskriminacije i drugih kršenja ljudskih prava, sa osvrtom na prava marginalizovanijih grupa u Crnoj Gori.

Mlade su i ovog puta kroz značajne teme vodili uvažene Andrea Popović i Duška Šljivančanin.

Popović je ispred MASTER-a sa mladima razgovarala o predrasudama iz ugla mladih u Crnoj Gori, a iskoristila je i priliku da predstavi i rezultate istraživanja koje smo sproveli upravo u ovoj oblasti.

Šljivančanin, savjetnica Ombudsmana, je upoznala učesnike sa pojmom diskriminacije, važećom zakonskom regulativom u Crnoj Gori i konvencijama o ljudskim pravima. Takođe, mladima je objasnila proceduru pred Zaštitnikom ljudskih prava i na koji način mogu da se zaštite ukoliko im je neko pravo povrijeđeno.

Radionica je protekla u aktivnoj i kreativnoj atmosferi, a ponovo iskazujemo zadovoljstvo prisustvom i interesovanjem mladih ljudi za ove značajne teme.

Zaključak jeste da je neophodno aktivno učešće mladih, ukazivanje na probleme i potrebe u društvu, jer će to u konačnom rezultirati kvalitetnijem životu svih naših građana.

Mladi Plava su tokom kreativnog dijela radionice osmislili kampanju za promovisanje našeg projekta “Mi smo promjena” na društvenim mrežama i medijima, i ovim putem im se zahvaljujemo na veoma kreativnim idejama.

MASTER tim će sjutra održati radionicu u Omladinskom klubu na Cetinju, dok smo iduće nedjelje u Pljevljima i Mojkovcu.

Informacije o prijavama za učešće na radionicama “Mi smo promjena!” možete pronaći na našim društvenim mrežama.

Radionice se održavaju u sklopu projekta ,,Mi smo promjena“, koji je podržan od strane Američke ambasade u Podgorici u sklopu Programa malih grantova Demokratske komisije 2022 (2022 Democracy Commission Small Grants Program).

#USPartnerMNE

#mismopromjena

X