“Mi smo promjena!”- na Cetinju

Na Cetinju realizovana radionica „Mi smo promjena!“

U sklopu istoimenog projekta u prostorijama Omladinskog kluba na Cetinju, MASTER tim je organizovao radionicu „Mi smo promjena!“.

U veoma dinamičnoj atmosferi razgovarali smo o ljudskim pravima, toleranciji i poštovanju različitosti, sa akcentom na marginalizovane grupe.

Između ostalog, pričali smo o problemima i predrasudama sa kojima se mladi Cetinjani i Cetinjanke svakodnevno susreću.

Predstavljajući rezultate Istraživanja među mladima u Crnoj Gori o različitostima i toleranciji, diskutovali smo o temama rodne ravnopravnosti, položaju žena u našem društvu, položaju LGBT populacije i pravima manjinskih naroda.

U toku radionice

Ujedno, savjetnica Ombudsmana, uvažena Jelena Nedović, je predstavila nadležnosti Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, njegovu ulogu kao nacionalnog mehanizma, navodeći primjere iz prakse koji se tiču diskriminatornog ponašanja.

Mladi su zaključili da je vrlo bitno da se što veći broj mladih edukuje o poštovanju različitosti, jer porodično vaspitanje dosta utiče na stavove i mišljenja koja mladi ljudi izgrađuju, a ista mogu biti oblikovana predrasudama i stereotipima, dok ovakva vrsta radionica doprinosi unapređenju svijesti mladih o neophodnosti stvaranja tolerantnog društva.

Sledeće sedmice pozivamo mlade iz Pljevalja i Mojkovca da nam se pridruže na putu promjena, a za radionice mogu da se prijave putem linka: https://forms.gle/YZURFGUzVAjXFxMo6

Radionice se realizuju u skopu projekta “Mi smo promjena!”, a projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici @usa_in_mne u sklopu Programa malih grantova Demokratske komisije 2022 (2022 Democracy Commission Small Grants Program).

#USPartnerMNE

#mismopromjena

Pogledaj prijevod

X