Mentorska podrška za otpočinjanje biznisa

Predstavnici MASTER-a, izvršna direktorica-Andrea Popović i koordinator projekata za mlade- Milutin Vuković, posjetili su danas Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma i održali sastanak sa načelnicom Direkcije za jačanje preduzetništva i saradnju sa biznis zajednicom, gospođom Anđelom Gajević.

Predstavnici MASTER-a upoznali su sagovornicu sa misijom i aktivnostima organizacije, tekućim zadacima i aktuelnim projektima u oblasti zapošljavanja i omladinskog preduzetništva.

Pored svih aktivnosti namjenjenih upravo mladjoj populaciji koje su bile predmet razgovora, gospođa Gajević istakla je značaj i ulogu resornog ministarstva kada je u pitanju njegova uloga u sistemskom razvoju u oblasti preduzetnštva i biznisa, posebno kada je u pitanju profesionalni razvoj mladih preduzetnika kroz edukacije i programe mentoringa koje Ministarstvo realizuje.

Posebno je istaknut Program konkurentnosti privrede, koji mentorstvom pomaže početnicima u biznisu. Uz to, bilo je riječi i o budućoj značajnoj ulozi portala biznis.gov.me za sve preduzetnike.

Pomenuti su i ostali mehanizmi podrške za mlade, kao i kreditne linije koje su mladi u mogućnosti da koriste, uz biznis savjetovališta i biznis inkubatore.

Na sastanku je zaključena i potreba za intenziviranjem saradnje, a planirane su i naredne aktivnosti na kojima ćemo zajednički raditi u cilju motivisanja mladih za pokretanjem sopstvenog biznisa.

Smjernice koje nam je Ministarstvo uputilo koristiće opštem unapređenju i poboljšanju funkcionisanja pojedinih segmenata koji su dio zadataka i misije MASTER-a i realizaciji daljih aktivnosti, uz predstavljanje mladima svih mogućnosti koje su im na raspolaganju.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video

X