Međunarodni dan mladih

Povodom 12. avgusta, Međunarodnog dana mladih, u prostorijama Narodne biblioteke ‘Radosav Ljumovic’ održan je Forum mladih u organizaciji Kancelariji za mlade koja je dio Sekretarijata za lokalnu samoupravu Glavnog grada Podgorica. Na forumu je učešće uzeo i predstavnik MASTER-a, Vuković Milutin.

Na forumu je pokrenut dijalog na više tema koje predstavljaju goruća pitanja sa kojima se mladi u Crnoj Gori suočavaju danas.

Na prvom panelu tema je bila potreba za osnaživanjem mladih iz marginalizovanih grupa kako bi se njihov glas snažnije čuo prilikom donošenja odluka, te prepreke i izazovi sa kojima se mladi iz ovih grupa suočavaju u definisanju stavova i uključivanju u društvene tokove. O značaju navedenog govorile su Nevena Kovačević iz Saveza slijepih Crne Gore i Šejla Pepić ispred Centra za romske inicijative.

Na drugom panelu učesnici su se osvrnuli na sistem obrazovanja i medijsku pismenost mladih. Takođe, ukazano je na značaj praktične nastave i vannastavnih aktivnosti za efikasno uključivanje mladih u društvene tokove, te neformalno obrazovanje i unaprijeđenje mekih vještina kod mladih, a prisutnima su se na ovu temu obratile Anđela Mićanović, doktorantkinja Univerziteta u Luksemburgu i Kristina Ćetković, programska direktorica u NVO 35 mm.

Konačno, tema trećeg panela foruma bili su programi podrške za nezaposlena lica, kao i prilike za preduzetništvo i volonterizam mladih. Govornice na ovu temu bile su Mirela Kalamperović ADP Zid i Jana Vukmirović ispred NVO MOACG.

Međunarodni dan mladih obilježava se svake godine 12. avgusta, skrećući pažnju mladih na pitanja mladih i slaveći potencijal mladih kao partnera u današnjem globalnom društvu.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video

X