MASTER širom Crne Gore promoviše ljudska prava

Predstavnik MASTER-a, Vuković Milutin, gostovao je u emisiji ,,60 minuta“ @nina_bosch93 na TV Prva @prvatv.me i tom prilikom govorio o aktivnostima projekta ,,Ja imam pravo!“

📍Konkretnije, Vuković je najavio radionice na temu ljudskih prava koje su prošle nedjelje počele sa realizacijom u Podgorici i koje će se, tokom aprila mjeseca i u saradnji sa Omladinskim centrima, održati širom Crne Gore.

📍Vuković je istakao da su radionice nastavak projekta, koji je u prvim mjesecima otpočao obukom za administratore omladinskih servisa u Crnoj Gori u oblasti ljudskih prava.

📍Mladi i administratori omladinskih servisa su sada pomoćni treneri i edukatori na radionicama gdje će se obrađivati teme poput prava mladih, rodne ravnopravnosti, stereotipa i predrasuda, diskriminacije….

📍Takođe, bilo je riječi i o sadržaju Analize i Vodiča za mlade koje smo izradili u slopu ovog projekta, a koji imaju za cilj pružanje informacija o zaštiti ljudskih prava i sloboda u Crnoj Gori, uz ukazivanje na najvažnije institucije i organizacije koje se bave ljudskim pravima, kao i njihove nadležnosti, te konkretne mehanizme kojima se može postići zaštita ljudskih prava i sloboda u Crnoj Gori.

📍Konačno, Vuković je najavio i preostale aktivnosti u sklopu projekta ,,Ja imam pravo“, koji je, podsjećamo, za glavni cilj ima unapređenje poštovanja i zaštite ljudskih prava u crnogorskom društvu, sa posebnim akcentom na mlade.

📍U skladu sa tim, mišljenja smo da svaka pozitivna promjena kreće od mladih i smatramo da njihovo kvalitetno usmjeravanje može dovesti do kvalitetnijeg društva.

📍@nvo.juventas

@helpmontenegro

@cemi_me

@queermne

@evropska_kuca

@ministarstvojavneuprave

X