MASTER na Prva TV predstavlja projekat “Aktivizmom mladih ka EU”

Predstavnik MASTER-a, Milutin Vuković, gostovao je kod uvažene Nine Bošković na Prva TV u okviru emisije „60 minuta“, gdje je predstavio projekat ,,Aktivizmom mladih ka EU!“.

Vuković, koji je ujedno i koordinator ovog MASTER-ovog projekta, iskoristio je priliku da najavi ključne aktivnosti na istom, prevashodno one koje se tiču angažovanja praktikanata za rad u organizaciji i Akademije ,,Aktivizmom mladih ka EU“.

Snimak cjelokupnog gostovanja možete pogledati na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=ydUIAr0JQwI

On je istakao da pomenute aktivnosti sprovodimo u cilju većeg učešća mladih u kreiranje i sprovođenje omladinskih politika i vrijednosti EU, a želja nam je da direktno nauče šta znači rad na projektima i inicijativama, te da razviju sopstvene vještine, kako bi im to iskustvo bilo od vrijednosti za dalju karijeru.

Između ostalog, Vuković je najavio trenutni poziv za praktikante i volontere koji smo raspisali, a tiču se angažovanja mladih na sprovođenju projekata i inicijativa unutar naše organizacije. On je istakao da je poziv za sve entuzijastične i motivisane mlade ljude otvoren do 1. septembra, i pozvao ih da se priključe MASTER timu.

Takođe, Vuković je najavio i Akademiju „Aktivizmom mladih ka EU!“, koja kreće od jeseni, koja će se sastojati iz dva modula- predavanja na temu omladinskog aktivizma, dok će mladi u drugom dijelu više naučiti o sprovođenju incijativa.

Podsjećamo da projekat ,,Aktivizmom mladih ka EU!“ ima za cilj jačanje kapaciteta mladih u vezi sticanja znanja, vještina i kompetencija i stvaranje inovativnog riješenja podrške aktivizmu mladih, uz njihovo direktno angažovanje u procesima sprovođenja omladinskih politika.

Stoga, ovim projektom ćemo pokušati da tu praksu što kvalitetnije implementiramo i u Glavnom gradu, kako bismo Podgoricu i mlade u njoj približili evropskim metropolama.

Projekat ,,Aktivizmom mladih ka EU!“, realizuje se uz podršku Glavnog grada Podgorica u okviru Javnog konkursa za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija za 2023. godinu.

X