Krenulo emitovanje podkasta “Mi smo promjena!”

Mreža za evropske politike- MASTER je započela emitovanje podkasta “Mi smo promjena!”, koji se realizuje u sklopu istoimenog projekta, podržanog od strane Ambasade SAD u Crnoj Gori.

Podkast ima za cilj da razvijanje svijest kod mladih o važnosti poštovanja različitosti, kako bismo zajedničkim snagama stvarali bolju i prosperitetniju budućnost.

U vrijeme kada su ljudska prava centralna tema i kada se ulažu snažni napori za njihovo poštovanje, u Crnoj Gori je, kao i u drugim evropskim zemljama, primjetno povećanje rizika od radikalnih akcija motivisanih govorom mržnje. Sa druge strane, mladi ljudi su dio populacije koji može da igra značajnu ulogu u širenju poruka tolerancije i ravnopravnosti.

Stoga, ključni aspekt podkasta „Mi smo promjena!“ je kolektivno djelovanje ka promjenama i tolerantnijem društvu, a kroz realizaciju emisija imamo za cilj da edukujemo mlade kroz prepoznavanje problema i štete koju svaki diskriminatorni oblik ponašanja nanosi široj javnosti, a posebno djelovima društva kojima je takav govor upućen.

Najavu možete pogledati na sljedećem linku: https://www.instagram.com/p/CttcsR9IDAG/

Biće emitovano osam podskast emisija sa sljedećim temama:  

1. “Mediji moraju bolje“- govor mržnje u medijima

2. OSI – (Diskriminacija osoba s invaliditetom)

3. LGBT- (Diskriminacija LGBT populacije)

4. Žene (Uloga žena u crnogorskom društvu)

5. Romi (Diskriminacija romske populacije)

6. Nacionalne i vjerske manjine

7. Mladi (pozicija mladih u društvu)

8. Nadležnosti Ombudsmana (Suzbijanje govora mržnje, posebno na društvenim mrežama)

Gosti radio-podkast emisija će biti stručnjaci, donosioci odluka, civilni aktivisti, predstavnici omladinskih organizacija, itd, uzimajući u obzir njihovu relevantnost za diskusiju o određenoj temi.

Naše podkaste možete pratiti na našem You tube kanalu https://www.youtube.com/watch?v=magC9tsp5w8

Pratite nas, jer MI SMO PROMJENA!

Mreža za evropske politike- MASTER realizuje projekat ,,We are the change“ (Mi smo promjena!) uz podršku Ambasade SAD u Podgorici, u sklopu Programa malih grantova Demokratske komisije 2022 (2022 Democracy Commission Small Grants Program).

X