Kreativnim radom do produktivnog razvoja vještina

📍MASTER i Njihov osmijeh vrijedi više su sproveli još jednu uspješnu radionicu u Omladinski servisi Crne Gore u Podgorici i to u sklopu Obuke za razvijanje zanatskih vještina.

📍U dogovoru sa polaznicima i u skladu sa njihovim interesovanjima, odlučili smo se za radionicu na temu kreativnog slikanja.

📍Obuku je vodila uvažena Milica Knežević, a učesnici su imali priliku da se oprobaju u crtanju, bez obzira na njihova prethodna znanja i iskustva.

U toku radionice

📍Pored toga, mladi su tokom radionice naučili šta je sve potrebno za rad u ovoj oblasti, počev od materijala, pa do raznih tehnika i dizajna, a Obuka je bila koncipirana tako da mladi dobiju neophodno teoretsko i praktično znanje.

📍Mladi su istakli da je ovakav način pristupa veoma zanimljiv, jer malo njih je imalo prilike da dođe u dodir sa ovakvim načinom rada, gdje vrlo lako kroz igru i kreativan rad mogu na licu mjesta da izrade neki suvenir, možda za uspomenu, ili za poklon ili ipak da se dodatno zainteresuju za usavršavanje tehnike i kasnije potencijalno pokrenu sopstveni biznis.

📍MASTER smatra da mladi uz volju, kreativnost, i konstantnim usavršavanjem mogu da savladaju svake godine neku novu vještinu, da pronađu oblast koja ih zaista interesuje i da rade posao koji ih ispunjava i čini zadovoljnim u svakoj sferi.

📍 Projekat MASTER-a „Mentorskom podrškom do ekonomske sigurnosti mladih“, koji se realizuje u okviru projekta “WB&T for #EmploYouth”implementiraju:

🇲🇪NVO PRIMA Nvo Prima

🇷🇸 Fondacija Ana i Vlade Divac Fondacija Ana i Vlade Divac

🇲🇰 Youth Alliance @youth_alliance_krusevo

🇹🇷 Toplum Gönüllüleri Vakfı – TOG @togvakfi

🇦🇱 Partners Albania for Change and Development @partnersalbania

🇪🇺Projekat EmploYouth finansira Evropska unija @evropska_kuca, a kofinansira Ministarstvo javne uprave u Crnoj Gori.

#mladicg#youthparticipation

#ybhwbt#YouthParticipationIndex#YOUTHHUB

X