Javni poziv za učešće na Akademiji “Mi odlučujemo!”

Poziv za učešće na Akademiji ‘Mi odlučujemo!’

Ukoliko želiš da naučiš više o važnosti rodne ravnopravnosti i učešću žena u procesu odlučivanja u političkom i javnom životu, kao i da doprineseš razbijanju rodnih stereotipa i predrasuda, prijavi se za Akademiju rodne ravnopravnosti koju sprovodi MASTER u sklopu projekta “Mi odlučujemo!”

Osnovni cilj ove Akademije je osnaživanje mladih žena i djevojaka, aktivistkinja ženskih grupa (naročito iz višestruko marginalizovanih grupa, iz ruralnih i nerazvijenih mjesta) za aktivno uključivanje u procese donošenja odluka na lokalnom, nacionalnom i regionalnom nivou, kako bi postale prepoznate braniteljke ženskih prava.

Stoga, pozivamo te da se prijaviš za učešće na istoj, prijavom na sljedećem linku: https://forms.gle/v7ZUrjmyiy52q9PB8

Akademija će se održati sredinom/krajem septembra mjeseca, u trajanju od tri dana na sjeveru Crne Gore, a organizator pokriva troškove smještaja i ishrane tokom trajanja Akademije.

Pravo prijave imaju sve mlade žene (od 18 do 35 godina), a prednost za učešće na Akademiji će imati mlade žene sa sjevera Crne Gore i mlade žene koje još nisu imale priliku za učešće na ovakvim ili sličnim obukama.

Na Akademiji ćemo govoriti o ženskim ljudskim pravima, feminizmu, aktivizmu, prevenciji nasilja, analizi javnih politika, zagovaranju i akcionom planiranju, a učesnice će imati mogućnost da se kroz kreativne i interaktivne radionice osnaže za sprovođenje inicijativa koje će unaprijediti njihov položaj i aktivno uključe u procese donošenja odluka na lokalnom, nacionalnom i regionalnom nivou.

Prijave su otvorene do 3. septembra.

Ukoliko budeš imala dodatnih pitanja, budi slobodna da pišeš na mejl: janaivanovic.master@gmail.com

Očekujemo baš tvoju prijavu, jer MI ODLUČUJEMO,

MASTER tim

Pojekat MASTER-a “Mi odlučujemo!” sprovodi se uz podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava, putem Konkursa “Primjena zakona ruši rodne stereotipe” za finansiranje projekata/programa NVO u oblasti rodne ravnopravnosti u Crnoj Gori u 2022. godini.

X