“Ja imam pravo!” u Podgorici- radionice o ljudskim pravima

MASTER tim u saradnji sa mladima nastavlja na promociji ljudskih prava i podizanju svijesti o značaju poštovanja istih!

📍U sklopu projekta ,,Ja imam pravo!“ sinoć smo u Omladinskom centru u Podgorici održali prvu u nizu istoimenih radionica, koje imaju za cilj unaprijeđenje poštovanja ljudskih prava sa posebnim akcentom na mlade u Crnoj Gori.

📍Kroz više od dva sata sadržajne i dinamične diskusije, mlade su vodili uvažena Duška Šljivančanin, savjetnica Ombudsmana za prava djeteta, kojoj su asistirali administratori podgoričkog Omladinskog centra Katarina Radović i Dušan Stanović.

📍Upravo je ovo bila i jedna od ključnih stavki radionice, jer su pomenuti administratori, u sklopu ovog projekta, ranije prošli obuku u oblasti ljudskih prava i, kao vršnjački edukatori, na najbolji način su primijenili stečeno znanje i iskustvo na mlade iz Podgorice.

📍U prvom dijelu radionice, učesnici su se upoznali sa konceptom ljudskih prava, razmatrajući njihovu univerzalnost, neotuđivost i nedjeljivost uz posebno isticanje važnosti poštovanja i zaštite ljudskih prava širom svijeta.

📍U interaktivnom dijelu radionice, mladi su bili podstaknuti da identifikuju svoja lična prava, a kroz rad u grupi i vježbe, prepoznali su prava koja su im važna i razmatrali kako ih mogu ostvariti.

📍Na samom kraju radionice, učesnici su radili na identifikaciji prepreka koje ih sprječavaju da ostvare svoja prava te su, na inovativan način razvijali strategije za preovladavanje tih prepreka.

📍MASTER će nastojati da podstakne mlade na pokretanje inicijative u svojoj zajednici i da budu aktivni građani i doprinesu pozitivnim društvenim promjenama.

📍Druga radionica održaće se narednog četvrtka, kada će MASTER tim posjetiti Omladinski centar u Nikšiću, a zainteresovani mladi mogu se prijaviti putem našeg sajta i društvenih mreža.

+6

X