“Iz ugla”- o aktivizmu i javnim politikama

U okviru aktivnosti “Iz ugla” razgovarali smo sa brojnim aktivistima u određenim oblastima od javnog interesa, koji su nam iz svog ugla pričali o počecima, idejama, iskustvima i preprekama sa kojima se susreću tokom svog rada. Takođe, sa njima smo diskutovali o javnim politikama u Crnoj Gori iz oblasti u kojoj su aktivni, predstavljajući prednosti i mane, kao i sugestije za unapređenje realizacije istih u narednom periodu.

Imajući u vidu da javne politike uključuju odlučivanje o našim zajedničkim poslovima, kojima se utiče na rješavanje kolektivnih problema – onih problema koje kao zajednica dijelimo, vrlo je važno da ih zajednički možemo umanjiti ili riješiti. Svakako, kroz aktivnost “Iz ugla” želimo da na kreativan način predstavimo građanima šta konkretno znači bavljenje oblašću od javnog interesa i javnim politikama.

S tim u vezi, kroz implementaciju raznovrsnih aktivnosti kao što je ova, u koordinaciji sa relevantnim udruženjima, mladima, entuzijastičnim i stručnim pojedincima, želimo da doprinesemo unapređenju naučno-istraživačkog, tehnološkog, akademskog i ekonomskog razvoja Crne Gore.

Konačno, u narednim danima na našoj internet stranici, kao i društvenim mrežama možete čitati više o iskustvima, mišljenjima i idejama brojnih aktivista kroz intervjue, a sve u cilju podsticanja efikasijeg razvoja Crne Gore u svim sferama u skladu sa evropskim politikama, sa zadatkom razvijanja sistema vrijednosti na kojem počiva Evropska unija.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video

X