Vrijeme je da se upoznamo- Mreža za evropske politike MASTER

‚‚Mreža za evropske politike – MASTER” je crnogorska neprofitna organizacija, nastala kao želja grupe ambicioznih mladih ljudi da afirmišu evropske vrijednosti u Crnoj Gori. Fokus rada organizacije je na efikasnijem razvoju Crne Gore u svim oblastima u skladu sa evropskim politikama, sve u cilju prospireta naših građana. Naime, naši članovi su diplomirani politikolozi, pravnici i ekonomisti, sa iskustvom u radu u domaćim i međunarodnim institucijama, koji svojim znanjem i kompetencijama žele da približe Crnu Goru evropskom društvu. Ciljevi organizacije su usmjereni na praćenje, izradu analiza i davanje preporuka za usklađivanje domaćih propisa sa standardima i propisima Evropske unije, uz zalaganje za kvalitetnu izradu i sprovođenje javnih politika.

Glavni zadatak Crne Gore u narednom periodu jeste ispunjavanje prelaznih mjerila iz poglavlja 23 (Pravosuđe i temeljna prava) i 24 (Pravda, sloboda i bezbjednost), stoga ćemo kroz naš rad promovisati jačanje vladavine prava, poštovanje ljudskih i manjinskih prava, razvoj demokratskih institucija i civilnog društva u Crnoj Gori. Nadalje, kako bismo ispunili završna mjerila iz ostalih pregovaračkih poglavlja, sve zainteresovane strane moraju zajednički djelovati u dinamiziranju procesa evropskih integracija. S tim u vezi, kroz implementaciju raznovrsnih aktivnosti u koordinaciji sa relevantnim uduženjima, mladima, entuzijastičnim i stručnim ljudima ćemo doprinijeti unapređenju naučno-istraživačkog, tehnološkog, akademskog i ekonomskog razvoja Crne Gore u narednom periodu. Vjerujemo da svaki građanin ove države može da doprinese njenom boljitku, s tim u vezi, naša misija je da kroz sprovođenje edukativnih, istraživačkih, humanitarnih, promotivnih, i inovativnih projekata i programa približimo Crnu Goru standardima EU.

Konačno, kroz saradnju sa srodnim organizacijama i institucijama u zemlji i inostranstvu, komunikaciju sa kredibilnim akterima i pojedincima, želimo da doprinesemo ispunjenju zajedničkih ciljeva, a to je usvajanje evropskih vrijednosti i politika, a potom i članstvo Crne Gore u EU! Pridružite nam se!

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video

X