Jačanjem partnerstava do bolje implementacije lokalnih politika

Putem online platforme je juče, 22.01.2022. godine, održana radionica ,,Utvđivanje predloga prioriteta ReLOad2 konkursa ”,  u organizaciji UNDP, čime je otpočela druga faza ove važne inicijative Evropske unije.

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) je nastavak regionalnog projekta koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj u šest zemalja Zapadnog Balkana: Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija.

Imajući u vidu da nevladine organizacije jesu snažan faktor u sprovođenju velikog broja politika, neophodno je da iste bolje sarađuju sa lokalnom samoupravom, u cilju jačanja kapaciteta, uspostavljanju konkretnih partnerstava i poboljšanju pružanja usluga, i to sve u skladu sa lokalnim prioritetima i razvojnim strategijama.

Predstavnik Mreže za evropske politike- MASTER, Milutin Vuković je bio jedan od učesnika na radionici ispred nevladinih organizacija iz Glavnog grada. Tokom konstruktivne i sadžajne diskusije, predstavnici NVO sektora su učestvovali u planiranju prioriteta vezanih za određenu lokalnu zajednicu, te su se upoznali sa važećim strateškim i akcionim planovima (i njihovim ciljevima) Glavnog grada Podgorice, gradske opštine Golubovci, Prijestonice Cetinje i opštine Danilovgrad.

Konačno, na radionici su definisane brojne  prioritetne oblasti  i podoblasti koje će biti moguće podržati u okviru ReLOaD2 programa putem finansiranja nevladinih organizacija, kroz Konkurs koji će biti objavljen u narednom periodu.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video

X