“Ja imam pravo!”- u Danilovgradu

MASTER tim juče je u Omladinskom klubu u Danilovgradu @omladinskiservisi_cg organizovao treću radionicu pod nazivom “Ja imam pravo!” kao dio projekta posvećenog promociji ljudskih prava među mladima u Crnoj Gori.

📍Kroz dinamičnu diskusiju koja je trajala skoro dva sata, mladi iz Danilovgrada su uz podršku Duške Šljivančanin, savjetnice Ombudsmana za prava djeteta, i mlade aktivistkinje Kristine Keković, istraživali koncept ljudskih prava, naglašavajući njihovu univerzalnost i važnost poštovanja i zaštite širom svijeta.

📍Pod vođstvom Kristine Keković, koja je prethodno prošla obuku iz oblasti ljudskih prava, mladi su interaktivno identifikovali svoja prava i razmatrali strategije za njihovo ostvarivanje.

📍Na kraju radionice, fokus je bio na preprekama koje mladi sreću u ostvarivanju svojih prava, te su zajedno razvijali strategije za njihovo prevazilaženje.

📍Tokom radionice, mladi su istakli niz problema u svojoj zajednici, ali su takođe ponudili i načine za njihovo rešavanje.

📍MASTER će nastaviti da pruža podršku mladima kako bi postali aktivni građani i doprinijeli pozitivnim društvenim promjenama.

📍Naredna radionica će se održati sjutra u Omladinskom klubu u Pljevljima, a prekosjutra u Mojkovcu, a zainteresovani mladi se mogu prijaviti putem našeg sajta i društvenih mreža.

📍Projekat “Ja imam pravo!” podržan je u okviru Konkursa “U pravo vrijeme!” od strane: @nvo.juventas @helpmontenegro@cemi_me@queermne@evropska_kuca@ministarstvojavneuprave

Pogledaj prijevod

X