Master Aktuelnosti Poziv na Kamp “Most saznanja:Kamp antidiskriminacije”

Poziv na Kamp “Most saznanja:Kamp antidiskriminacije”

MASTER organizuje trodnevni kamp, a mislimo da upravo TI trebaš da učestvuješ

Prijava na linku: https://forms.gle/SdNd6zLgzKeJXBhs6

Kamp će se održati sredinom maja mjeseca na sjeveru Crne Gore i biće odlična prilika da se mladi edukuju o negativnim uticajima i posljedicama diskriminacije po različitim osnovima, da se osnaže njihovi kapaciteti za prepoznavanje diskriminatorskih ponašanja i informišu o mehanizmima koji su im na raspolaganju u borbi protiv diskrminacije.

Ideja je da mladi kroz kreativne radionice i edukaciju ojačaju svoja znanja i upoznaju se sa inovativnim pristupima, uče o socijalnoj koheziji, poštovanju, zaštiti manjinskih prava i borbi protiv diskriminacije.

Očekujemo da će ovakva aktivnost će biti pravi podstrek mladima i pomoć u prepoznavanju problema i štete koju svaki diskriminatorni oblik ponašanja prema različitim nacionalnostima nanosi široj javnosti, a posebno djelovima društva kojima je takvo činjenje upućeno.

Konačno, ovom aktivnošću želimo doprinijeti uspostavljanju učinkovitog sistema podizanja svijesti manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u Crnoj Gori o vlastitim pravima.

Organizator pokriva troškove smještaja i ishrane tokom trajanja Kampa, kao i putne troškove do mjesta organizacije Kampa.

Prijava je otvorena za mlade (18-30 godina) iz cijele Crne Gore, a rok za prijavu je ponedeljak, 29. april 2024.

Posebno ohrabrujemo za prijavljivanje mlade koje do sada nisu imali iskustva, i koji su motivisani da se kroz interaktivne radionice dodatno osnaže u procesu stvaranja tolerantnijeg društva, razbijanja predrasuda i poštovanja različitosti.

Za za dodatna pitanja se možete obratiti na mejl ksenijaklikovac.master@gmail.com ili adnan.metanovic.master@gmail.com

Čekamo baš tvoju prijavu!

MASTER Tim

MASTER-ov projekat „Evropska praksa za bolji položaj manjinskih naroda“ podržan je od strane Ministarstva ljudskih i manjinskih @ministarstvo_ljmp_cg putem konkursa „Integracija sa identitetom manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u crnogorsko društvo“ u 2023. godini.

Exit mobile version